Jadłospis

Planowanie obiadów od 08 maja 2019r do 17 maja 2019r        

 

 

08.05.2019r / środa /

Pieczarkowa zabielana jogurtem z makaronem i zieloną pietruszką , koperkiem  - wywar jarski

Ryż z truskawkami

sok owocowo - warzywny

alergeny : gluten , seler , mleko 

09.05.2019r / czwartek /

Ogórkowa zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski

Spaghetti mięsno - jarzynowe z ziołami

                                              Batonik zbożowy

kompot wieloowocowy

alergeny : gluten , seler , mleko 

10.05.2019r / piątek /

Barszcz czysty z zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski

Pierogi ruskie z masłem i śmietaną

                                           Jogurt z kawałkami owoców

alergeny : gluten , seler , mleko 

13.05.2019r / poniedziałek /

Żurek zabielany z ziemniakami i zieloną pietruszką , koperkiem , majerankiem  - wywar jarski

Gulasz węgierski z czerwoną świeżą papryką

kasza gryczana na sypko

surówka wielowarzywna z jogurtem

kompot wieloowocowy

alergeny : gluten , seler , mleko , soja , gorczyca

14.05.2019r / wtorek /

Pomidorowa zabielana z zacierką i zieloną pietruszką , koperkiem  - wywar jarski

Kotlet panierowany z ryby / Miruna /

ziemniaki z masłem i koperkiem

sałatka z buraków ćwikłowych

herbata z miodem i cytryną

alergeny : gluten , seler , mleko , jaja , ryba

15.05.2019r / środa /

Fasolowa z makaronem i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski

Paprykarz drobiowy

ryż na sypko

mizeria z ogórków zielonych z jogurtem

sok owocowy

alergeny : gluten , seler , mleko 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.05.2019r / piątek /

Ziemniaczana z zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski

Łazanki z kapustą

                                        Owoc
kompot wieloowocowy

alergeny : gluten , seler  

 

Wartości odżywcze i energetyczne  / średnia 10 dni  /:

Energia :      648 kcal

Białko :             24 g

Tłuszcz :           22 g

Węglowodany :  89 g

 

* zastrzega się możliwość wystąpienia zmian w jadłospisie