Jadłospis

Planowanie obiadów od 02.03.2020r do 13.03.2020r        
 

 

02.03.2020r / poniedział

Pieczarkowa zabielana jogurtem z makaronem , natką pietruszki i koperkiem - wywar jarski

Kotlet panierowany schabowy

ziemniaki z masłem i koperkiem

sałatka z kapusty kiszonej z marchwią i natka pietruszki     

kompot z truskawek                  

alergeny : gluten , seler , mleko , jaja 

03.03.2020r / wtorek /

 

Ziemniaczana z natką pietruszki , koperkiem - wywar jarski

Paprykarz drobiowy

ryż na sypko

surówka wielowarzywna z jogurtem    

sok owocowy                  

alergeny : gluten , seler , mleko 

04.03.2020r / środa /

Kalafiorowa zabielana jogurtem z makaronem , natką pietruszki i koperkiem  - wywar jarski

Kotlet mielony z ryby / Miruna /

ziemniaki z masłem i koperkiem

sałatka z buraków ćwikłowych z kapustą    

herbata z miodem i cytryną                   

alergeny : gluten , seler , mleko , jaja , ryba

05.03.2020r / czwartek /

Fasolowa z makaronem i natką pietruszki , koperkiem - wywar jarski

Gulasz wieprzowy węgierski z czerwoną świeżą papryką

kasza jęczmienna na sypko

surówka z selera z jabłkiem , rodzynkami i jogurtem

kompot wieloowocowy

alergeny : gluten , seler , mleko 

06.03.2020r / piątek /

Ryżowa z natką pietruszki i koperkiem - wywar jarski

Sos Neapolitański z warzywami i ziołami , żółtym serem

makaron z masłem

                                          

kompot z truskawek                        

alergeny : gluten , seler , mleko 

09.03.2020r / poniedziałek /

Rosół drobiowy z makaronem zieloną pietruszką i koperkiem - wywar mięsny

Potrawka z kurczaka z warzywami

ryż na sypko

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

herbata owocowa

alergeny : gluten , seler , mleko  

10.03.2020r / wtorek /

Żurek zabielany jogurtem z ziemniakami i zieloną pietruszką , koperkiem , majerankiem - wywar jarski

Spaghetti mięsno - jarzynowe z ziołami

makaron z masłem

kompot wieloowocowy

alergeny : gluten , seler , mleko , soja , gorczyca

11.03.2020r / środa /

Pomidorowa zabielana jogurtem z zacierką i natką pietruszki , koperkiem - wywar jarski

Duszony dramstik z kurczaka z ziołami

ziemniaki z masłem i koperkiem

surówka z kapusty pekińskiej z marchwią i kukurydzą

kompot z truskawek

alergeny : gluten , seler , mleko 

12.03.2020r / czwartek /

Grochowa z makaronem ,natką pietruszki i koperkiem - wywar jarski

Kotlet panierowany z ryby / Miruna /

ziemniaki z masłem i koperkiem

sałatka z ogórków kiszonych z marchwią                                          

herbata z miodem i cytryną                        

alergeny : gluten , seler , mleko , jaja , ryba

13.03.2020r / piątek /

Krupnik zabielany jogurtem z ziemniakami ,natką pietruszki i koperkiem - wywar jarski

Naleśniki z serem 

                                     

sok owocowo - warzywny                      

alergeny : gluten , seler , mleko , jaja 

 

 

 

Wartości odżywcze i energetyczne  / obiad szkolny - średnia 10 dni  /:

Energia :      624 kcal

Białko :             23 g

Tłuszcz :           21 g

Węglowodany :  86 g 

 

* zastrzega się możliwość wystąpienia zmian w jadłospisie